Encara que alguns meteoròlegs anunciaven pluja per la tarda d'avui, un grup de 19 optimistes membres del club ens vam posar en ruta cap a Rocafort de Queralt. El matí convidava a sortir, el cel estava clar, bona temperatura...
Rocafort dormia quan vam arribar, així que, cautelosament deixem els cotxes i vam iniciar ruta cap Montbrio de la Marca. Caminàvem per camins i senders sense massa dificultat. El més destacable d'aquest, que semblava un passeig, eren les vinyes ben estructurades i amb els ceps a punt de brollar. Algú del grup va comentar que els vins que es produeixen en aquesta zona pertanyen a la denominació d'origen Conca de Barberà.
Així, pel GR i Ruta del Cister, caminant entre vinyes i verds camps de cereal, arribem al poble on estava previst esmorzar. Per unanimitat vam decidir fer-ho al bosc envoltats de pins i amb una bonica vista al davant. El sol ens va acompanyar durant tot el temps que vam romandre allà asseguts. Bromes, acudits, rialles...
Seguim direcció a Sarral, mateix paisatge, mateixos colors verds i grocs que ens alegraven la vista. Passem Sarral direcció Forès. Ja es començava a notar la pujada, un bé conservat Forn de Calç en el camí ens va cridar l'atenció. Pujàvem, pujàvem .., espessos i foscos núvols ens anaven enterbolint el sol, quan ja, a dalt i embolicat en molins, divisàvem Forès. El so d'una tempesta, acompanyat de forta pluja i l'olor a terra mullada ens van donar la benvinguda a la part alta del mirador. Que bell espectacle, que goig, que vista coberta per una cortina d'aigua, que bon entorn per a dinar sota els porxos, ... novament rialles i moments divertits.
Com no parava de ploure, i sense perdre temps, vam iniciar la ruta de tornada pel vell camí cap a Rocafort. El fang semblava no deixar-nos marxar, s'agafava fort a les nostres botes amb la sana intenció de dificultar la marxa. La baixada va ser ràpida, amb pluja i sol, sol i pluja, arribem a una font emblemàtica on deixem part del fang, i d'allà als cotxes, amb la satisfacció d'haver caminat gairebé 20km. amb un desnivell de 500m. i amb la il•lusió de prendre una copa de cava al Celler de Sarral.
El nostre agraïment al Benet per l'oportunitat de admirar i caminar per tan bells paratges.
Esther Cruz